onsdag 14 november 2012

Sesamkyckling & blomkålsris

Till middag igår åt vi sesamparinerad kyckling med blomkålsris som tillbehöver istället för pasta eller potatis. Vi försöker att ibland byta ut kolhydraterna mot andra alternativ om kokta rotfrukter eller som i detta fall blokål.

Sesamkyckling
1 kg kyckling
2 ägg
1 ½ dl sesamfrön
Rapsolja
Salt
Peppar

Jag valde att banka kycklingen platt med en kavel (mellan två bakplåtspapper) innan jag panerade den. Vispa ihop äggen och häll ut fröna på en tallrik. Lägg kycklingen först i äggen och sedan i sesamfröna och ner i en oljad stekpanna. Stek tills kycklingen är genomstek. Skär i den för att vara på den säkra sidan! Du vill inte ha rå kyckling.

Blåmkålsris
1 blomkålshuvud
Örtsalt

Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet. Sätt på en kastrull med vatten och släng i lite örtsalt. När vattnet har kokat upp häller du ner all blomkål och låter det ligga där i 30 sekunder. Häll av allt i ett durkslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar