måndag 5 november 2012

Mjuk pepparkaka

Till efterrätt idag fick vi mjuk pepparkaka. När jag bakade den så luktade det jul i hela huset. Vilket gjorde att jag länktar ännu mer efter julen nu. Maten, baket och allt mys..

Jag bytte ut filmjölk mot vanlig mjölk. Jag hade bara det hemma och det gick jättebra!

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en form om 1 ½ liter. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner filmmjölk (mjölk), ingefära, kanel, nejlikor och bikarbonad. Rör därefter om försiktigt. Sikta ner mjölet i blandningen och vänd om smeten. Häll ner i formen och grädda i 35 minuter (det står 45 minuter i receptet men ni får känna efter med en sticka, min var klar efter 35). Ugnen skall vara uppvärmd till 175 grader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar