tisdag 30 oktober 2012

Tekakor

Här kommer receptet på tekakorna som jag lovade er i ett tidgare inlägg. Receptet hittade jag på Jennys matblogg..

Recept:
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
10- 12 dl vetemjöl special

Börja med att smälta smöret, häll därefter i mjölken och värm upp till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke (jag använde en assistent) och h'll i lite av degvätskan, rör tills jästen har löst sig och slå därefter på resten av vätskan. Häll i sirap, salt och mjöl. Häll i lite mjöl i taget, tills degen börjar släppa från kanterna. Därefter arbetar du degen i ungefär 5 minuter.
Låt den jäsa under bakduk i 15 minuter.
Dela degen i 16 bitar (beroende på vilken storlek du vill ha på bröden), rulla och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa 10 minuter, platta till sist till dem igen innan dem ska in i ugnen där du gräddar dem i 225-250 grader i 6-7 minuter.

Dom är jättegoda att äta som vanliga smörgåsar men måste säga att dom även passar utmärkt som hamburgerbröd. Dela dem på mitten och lägg hamburgaren och dina tillbehör mellan. Jättegott!
Jag funderar på att göra dem lite större nästa gång och använda dem som pitabröd, vad tror ni om det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar