lördag 20 oktober 2012

Broccoli och kasslerpaj

Ursäkta frånvaron, har åkt på semester utan kamera. Men i förrgår lagade jag en mycket god paj. Tänkte dela med mig utav receptet och ge er en bild på resultatet när jag kommer hem igen..

Broccoli och kasslerpaj

Till en stor pajform 28 cm

Pajdeg
3 ½ dl vetemjöl
3 msk majsstärkelse (går även bra med potatismjöl)
100 gram smör
3 msk vatten
En nypa salt

Fyllning
200 gram broccoli
8 stycken champinjoner
Kassler (önskad mängd)
4 ½ dl mjölk
3 ägg
1 dl ost
Salt
Peppar

Blanda ingredienserna till pajdeg, tryck ut (kan med fördel kavlas lite) den i en smord pajform och nagga degen. Sätt in formen i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader. När ugnen är varm, ta då ut pajformen, täck kanterna med folie (för att undvika att pajkanterna sjunker ner när de gräddas) och förgrädda i 10-15 minuter.

Koka broccolin i 5 minuter. Strimmla kasslerna och hacka champinjonerna. Släng ner allt i det förgräddade pajskalet. Blanda mjölk, ägg, salt och peppar i en skål. Häll över broccolin, champinjonerna och kasslern. Strö till sist över osten och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Tips: Vill du ha en smakrik paj, välj då en vällagrad ost med mycket smak!

1 kommentar:

  1. Åh denna måste jag göra :D MUMS! får byta ut mjölet dock!

    SvaraRadera