Fredagen och lördagens efterrätt bestod av en chokladkaka från himmelriket. Denna kommer jag garanterat att baka fler gånger.. Receptet fick jag från nyhetsmorgon för ett tag sedan.
Receptet:
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl kakoa
200 gram smör
200 gram choklad
3 msk kaffe
1 krm salt
Vispa ägg och socker. Smält smöret, ta av grytan från plattan och häll ner chokladen. Låt den smälta i det varma smöret. Häll ner alla ingredienser i bunken med ägg och socker. Rör om och häll smeten i en smord form. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt kakan stå kyld i minst två timmar..
Vispa ägg och socker. Smält smöret, ta av grytan från plattan och häll ner chokladen. Låt den smälta i det varma smöret. Häll ner alla ingredienser i bunken med ägg och socker. Rör om och häll smeten i en smord form. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt kakan stå kyld i minst två timmar..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar