Recept:
Till 4 personer
1 fläskytterfilé
1 påse färdig marinad
5 stora potatisar
3 morötter
2 palsternackor
4 stycken rödbetor
En bit kålrot
Salt
Peppar
Olivolja
Ta fram en plastpåse, skär bort det överflödiga fettet från köttet och lägg det i plastpåsen. Häll över marinaden och låt den ligga i kylskåpet tills den ska tas fram och stekas. Den kan med fördel ligga i kylen från morgon till kväll. Mer tid i marinaden betyder mer smak på köttet.
Skala och dela alla rotfrukter i önskad storlek. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirkla 30 minuter, beroende på storleken på rotfrukterna. Vill man förbereda innan kan man skiva rotfrukterna, lägga dem i en påse i kylskåpet och frotsätta därifrån när man har tid.
Ta fram köttet, lägg det i stekpannan och stek tills det fått en fin färg. Ta fram en ugnsform och placera köttet där i. Grädda köttet i cirkla 15 minuter på 225 grader!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar