fredag 23 november 2012

Pasta med oxfilé

Idag har vi lagat och ätit något väldigt gott. En pastarätt med strimlad oxfilé i.. Det enda jag har som synpunkt är att det kunde ha smakat lite mera. Så nästa gång tänker jag slänga ner lite extra kryddor!

Pasta med oxfilé till 4 personer
200 gram tagliatelle
200 gram oxfilé
200 gram kantareller
40 gram purjolök
4 dl vispgrädde
1 kruka basilika
6 msk rött vin
Parmesanost
Salt & peppar
Maizena
Mjölk

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skär köttet i strimlor och stek i en stor stekpanna. Tillsätt purjolöken och kantarellerna, fräs dem något innan du häller i grädden. Koka några minuter och red sedan av såsen med maizena och mjölk. Låt såsen puttra i några minuter till.

Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan i oxfilésåsen. Riv över parmesan och bailika. Redo att serveras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar