måndag 22 oktober 2012

Fläskytterfilé med rotfrukter

Igår åt vi hemmas hos mannens familj. Det blev något mycket gott. Fläskytterfilé med rotfrukter grantinerade i ugn. Jag tänkte bjuda på receptet då det är fruktansvärt enkelt att tilllaga, man kan förbereda när man har tid så det passar bra till de som inte vill eller har tid att spendera mycket tid i köket innan det ska ätas.

Recept:
Till 4 personer
1 fläskytterfilé
1 påse färdig marinad
5 stora potatisar
3 morötter
2 palsternackor
4 stycken rödbetor
En bit kålrot
Salt
Peppar
Olivolja

 Ta fram en plastpåse, skär bort det överflödiga fettet från köttet och lägg det i plastpåsen. Häll över marinaden och låt den ligga i kylskåpet tills den ska tas fram och stekas. Den kan med fördel ligga i kylen från morgon till kväll. Mer tid i marinaden betyder mer smak på köttet.

Skala och dela alla rotfrukter i önskad storlek. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt in plåten i ugnen på 225 grader i cirkla 30 minuter, beroende på storleken på rotfrukterna. Vill man förbereda innan kan man skiva rotfrukterna, lägga dem i en påse i kylskåpet och frotsätta därifrån när man har tid.

Ta fram köttet, lägg det i stekpannan och stek tills det fått en fin färg. Ta fram en ugnsform och placera köttet där i. Grädda köttet i cirkla 15 minuter på 225 grader!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar